Moc kulinarnych doznań w Sheraton Sopot Hotel!
Spędź rodzinne Święta Wielkanocne na eleganckim brunchu z muzyką na żywo. W następny weekend wybierz się na wyjątkową kolację komentowaną – drugą edycję autorskiego cyklu Kolacji na 6 rąk.
Bufety Wielkanocne z muzyką na żywo
Sheraton Sopot na tegoroczną celebrację Świąt Wielkanocnych przygotował pyszną ofertę menu z muzyką na żywo. Elegancki bufet odbędzie się w sobotę 30 marca w Restauracji Wave oraz 31 marca w salach balowych Baltic Panorama z panoramicznym widokiem na sopockie molo oraz przestrzenną i pełną światła Marco Polo.
Szef kuchni, Marek Soczewka, zaplanował wyjątkowe menu, które przeniesie gości w kulinarną podróż po tradycyjnych smakach kuchni polskiej, ale i nie tylko! Wędzony pstrąg z Zielenicy, domowy pasztet z gęsi, jaja faszerowane tatarem z podwędzanego łososia i kawiorem z pstrąga, pierogi z dzikiem, smażona biała kiełbasa z zasmażaną kiszoną kapustą, to tylko niektóre dania bogatego menu.
Na talerzach pojawią się również rozpływające się w ustach desery, takie jak czekoladowy mazurek z konfiturą porzeczkową, pascha z bakaliami czy też pieczony sernik brûlée.
Kolacja na 6 rąk
Po 15 latach znów w jednej kuchni To będzie wyjątkowa kolacja autorstwa Marka Soczewki, Marcina Sasina i Kamila Jabłońskiego, którzy swoje kariery zaczynali wspólnie w warszawskim Sheratonie. Dziś Marek jest szefem kuchni nadmorskiego Sheraton Sopot, Marcin warszawskiego Sheratona, a Kamil legendarnego hotelu Bristol.
Kolacja na 6 rąk to kolejne spotkanie z cyklu autorskich kolacji szefów kuchni. Pierwsza odbyła się w Warszawie w grudniu w Restauracji InAzia, gdzie szefowie oczarowali gości azjatyckimi kompozycjami smakowymi. Tym razem szefowie będą gotować i komentować dania w Sopocie, dokładnie na wprost sopockiego molo w Restauracji Polskie Smaki.
Marek, Marcin i Kamil stworzyli wyjątkowe 6-daniowe menu, które zabierze Państwa w niezapomnianą podróż po bogactwach smaków rodzimej kuchni. Eksperymentując, nadadzą nowej autorskiej formy dobrze nam znanym smakom, które oczarują już od pierwszego kęsa.