To nazwy ryb egzotycznych, które pojawią się w naszej restauracji podczas Festiwalu Ryb Egzotycznych i Owoców Morza! Wydarzenie odbędzie się już 19 i 20 listopada i tylko podczas tych dwóch dni będzie okazja na wypróbowanie ryb i owoców morza, które na co dzień są bardzo rzadko spotykane w restauracjach. Wśród festiwalowych propozycji znajdują się: - Red Snapper, czyli Lucjan, o charakterystycznych czerwonych przebarwieniach na ciele, - Mahi-Mahi, znana także jako Koryfena, której ciało opalizuje złotem i niebieskością lub ostrą zielenią, - Eagle Ray, o charakterystycznym, spłaszczonym ciele w kształcie rombowatej tarczy, - Cobia – Karaibska ryba osiągająca nawet 2 metry długości, - Giant Tiger Prawn, czyli krewetki tygrysie olbrzymie. Dodatkowo, podczas wydarzenia odbędzie się life cooking w wydaniu Jacka Lubawskiego - szefa kuchni naszej restauracji oraz degustacja win. Menu Festiwalowe przedstawia się następująco: DANIA ZA 15,00 zł: - Mule w sosie śmietanowym z mango - Mule w sosie pomidorowym z papryką, papryką wędzoną i tabasco DANIA ZA 20,00 ZŁ: - Ceviche z Cobi na pitahaya, sos z marakui, selera naciowego, kolendry i likieru cointreau DANIA ZA 25,00 ZŁ: - Red Snaper /Lucjusz/ sous vide, koper włoski pieczony, mięso omułek duszone z pomidorami DANIA ZA 30,00 ZŁ: - Mahi – Mahi /Koryfena/ z imbirem i sokiem ananasowym, curry z ryżu basmati, warzywa DANIA ZA 35,00 ZŁ: - Krewetka olbrzymia grillowana na salsie paprykowej, grzanki z masłem czosnkowym - Homar duszony w sosie kokosowym z algami wakame, avokado, kiwi i melonem - Skrzydło Raji pieczone z masłem i solą morską, polenta ziołowa, młoda marchewka opalana z cukrem trzcinowym, emulsja z czerwonego grapefruita z owocami goi Festiwal Ryb Egzotycznych i Owoców Morza odbędzie się w dniach 19-20 listopada od godz. 13.00. Rezerwacja miejsc pod nr tel. 58 765 18 04 lub adresem e-mail: restauracjalobster@wp.pl Zapraszamy serdecznie - egzotyczne wrażenia na talerzu gwarantowane!