fbpx

Pracodawcy Pomorza

ENenglish

Oferta wigilijna BANGLOB


Zapraszamy do skorzystania z usług firmy BanGlob, lidera polskich marek cateringowych.

Z nami Wigilia firmowa w każdym miejscu Trójmiasta i Polski to wydarzenie wyjątkowe.

Poznają nas Państwo na www.banglob.pl i… na najbliższej Wigilii firmowej?
Zawsze serdecznie zapraszamy.

banglob@banglob.pl

   

banglob

banglob2

 

WARIANT I
50 pln netto na osobę

RYBA W GALARECIE:                                                                        80g na osobę

–  Pstrąg z musem chrzanowym, świeżym koprem i cytryną

–  Łosoś z szyjką rakową w winnym auszpiku

–  Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami

RYBA NA GORĄCO:                                                                           150g na osobę

–  Sola w cieście maślanym z parmezanem

–  Pstrąg smażony na sosie koprowym

–  Dorsz smażony z pieczarkami i cebulką


PIEROGI:                                                                                            4 szt na osobę

–  Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem

ZUPA:                                                                                                 250 ml na osobę

–  Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami

–  Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki

CIASTA:                                                                                              100 g na osobę

–  Sernik z pianką i czekoladą

–  Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami

–  Piernik korzenny z bakaliami

–  Babeczki cocktailowe z owocami na bitej śmietanie

–  Mus czekoladowy z orzechami w shocie

PAKIET NAPOJÓW ZIMNYCH:                                                          nielimitowanych

–  Woda mineralna gazowana i niegazowana

–  Soki 100% owocowe różne smaki

–  Coca Cola

PAKIET NAPOJÓW GORĄCYCH:                                            nielimitowanych

–  Kawa świeżo parzona z ekspresu

–  Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona

–  Mleko w dzbankach

–  Cukier biały i brązowy

–  Cytryna

POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ                       do ustalenia

 

WARIANT II                                                                                   
75 pln netto na osobę

RYBA W GALARECIE:                                                                        100 g na osobę

–  Pstrąg z musem chrzanowym, świeżym koprem i cytryną

–  Łosoś z warzywami

–  Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami

RYBA NA GORĄCO:                                                                           150 g na osobę

–  Sola w cieście maślanym z parmezanem

–  Pstrąg smażony na sosie koprowym

–  Dorsz smażony z pieczarkami i cebulką

DODATKI GORĄCE:                                                                           100 g na osobę

 

  • Ziemniaki gratin
  • Kluski kaszubskie z masłem i cebulką
  • Buraczki glazurowane z masłem i jabłkiem


SAŁATKI:                                                                                            100 g na osobę

–  Sałatka z gotowanych jarzyn z dodatkiem kwaszonego ogórka na sosie majonezowym

–  Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem

–  Rewia chrupiących sałat z pomidorkiem cocktailowym i mozzarellą

PIEROGI:                                                                                            4 szt na osobę

–  Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem

ZUPA:                                                                                                 250 ml na osobę

–  Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami

–  Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki

CIASTA:                                                                                              100 g na osobę

–  Sernik z pianką i czekoladą

–  Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami

–  Piernik korzenny z bakaliami

–  Babeczki cocktailowe z owocami na bitej śmietanie

–  Mus czekoladowy z orzechami w shocie

PAKIET NAPOJÓW ZIMNYCH:                                                          nielimitowanych

–  Woda mineralna gazowana i niegazowana

–  Soki 100% owocowe różne smaki

–  Coca Cola

PAKIET NAPOJÓW GORĄCYCH:                                            nielimitowanych

–  Kawa świeżo parzona z ekspresu

–  Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona

–  Mleko w dzbankach

–  Cukier biały i brązowy

–  Cytryna

POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ                            do ustalenia

WARIANT III                                                                                  
100 pln netto na osobę

BUFET ZIMNY:                                                                                  200 g na osobę

–  Pstrąg w galarecie z musem chrzanowym, świeżym koprem i cytryną

–  Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami

–  Rewia śledzikowa w trzech smakach:

  z jabłkiem, cebulką i sosem jogurtowo – śmietanowym

  po rybacku z sosem pomidorowym i rodzynkami

  z oliwką , cebulką i papryką

–  Dorsz po grecku z warzywami i sosem pomidorowym

–  Trójkąty z łososiem wędzonym, koprem i limonką

–  Filet z łososia w winnej galarecie z warzywami

–  Pieczywa – różne rodzaje

 

SAŁATKI                                                                                             100 g na osobę

–  Sałatka z gotowanych jarzyn z dodatkiem kwaszonego ogórka na sosie majonezowym

–  Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem

–  Rewia chrupiących sałat z listkami parmezanu i oliwą

 

BUFET GORĄCY
ZUPA                                                                                                   250 ml na osobę

–  Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki

–  Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE                                                                                150 g na osobę

–  Dorsz smażony z pieczarkami

–  Pieczona sola w cieście maślanym z parmezanem

–  Kapusta kiszona zasmażana z grzybami i cebulką

DODATKI                                                                                            100 g na osobę

–  Kaszubskie kluski ziemniaczane z oliwką i natką pietruszki

–  Pieczone cząstki ziemniaków

PIEROGI                                                                                               5 szt na osobę

–  Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem

BUFET DESEROWY                                                                           100 g na osobę

–  Czekoladowy deser świąteczny w otoczeniu mięty, z owocami

–  Pieczony sernik domowy z czekoladą, pianką i kokosem

–  Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami                                                   

–  Piernik korzenny

PAKIET NAPOJÓW ZIMNYCH:                                                          nielimitowanych

–  Woda mineralna gazowana i niegazowana

–  Soki 100% owocowe różne smaki

–  Coca Cola

PAKIET NAPOJÓW GORĄCYCH:                                            nielimitowanych

–  Kawa świeżo parzona z ekspresu

–  Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona

–  Mleko w dzbankach

–  Cukier biały i brązowy

–  Cytryna

POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ                             do ustalenia

 

 

WARIANT IV                                                                       
125 pln netto  na osobę

Przekąski zimne                                                                                       200 g na osobę

  • Pstrąg w galarecie z musem chrzanowym
  • Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami
  • Śledź na plastrach pieczonych ziemniaków z sosem jogurtowym
  • Dorsz po grecku z warzywami i sosem pomidorowym
  • Filet z łososia w winnej galarecie z warzywami
  • Łosoś w sosie cytrynowy z zielonym pieprzem
  • Pasztet myśliwski na krążkach grillowanego jabłka
  • Galantyna z kaczki w kompozycji śliwek i majeranku z malagą
  • Konfitowana w kolendrze polędwiczka wieprzowa z dodatkiem pesto bazylikowego

Sałatki                                                                                             100 g na osobę

  • Rewia chrupiących sałat z listkami parmezanu i oliwą
  • Sałatka z gotowanych jarzyn z dodatkiem kwaszonego ogórka na sosie majonezowym
  • Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem
  • Plastry grillowanego kurczaka na sałacie lodowej z warzywami i słodkim sosem chilli

Zupa                                                                                                    250 ml na osobę

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
  • Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki

Danie główne                                                                                        200 g na osobę

  • Pierś z drobiu przekładana pomidorami z pesto bazyliowym
  • Penne rigatte z grillowanym kurczakiem i warzywami w sosie śmeitanowym
  • Zrazy zawijany, po kaszubsku z boczkiem i cebulką
  • Sola na czosnkowym szpinaku zapiekana pod beszamelem

Dodatki                                                                                                  150 g na osobę

  • Kapusta kiszona zasmażana z grzybami
  • Warzywa blanszowane na parze z masłem
  • Kopytka z masłem i natką pietruszki
  • Ziemniaki opiekane w ziołach

Pierogi                                                                                                 5 szt na osobę

  • Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem

Bufet deserowy                                                                                     100 g na osobę

  • Pieczony sernik domowy z pianką i czekoladą
  • Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami
  • W-Z z delicją pomarańczową
  • Piernik korzenny z bakaliami
  • Babeczki cocktailowe z owocami na bitej śmietanie
  • Patery serów pleśniowych i twardych z winogronami i bakaliami
  • Patery owoców- filetowane kawałki ananasa, mandarynki, winogrono

Podarunki dla gości                                                                              1 szt na osobę

  • Pierniczek ręcznie dekorowany świątecznie zapakowany

Rozgrzewający napój                                                                           250 ml na osobę

  • Kompot z suszu owocowego
  • Grzaniec z pomarańczami i przyprawami korzennymi

Pakiet napojów                                                                                nielimitowanych

  • Woda mineralna gazowana i niegazowana
  • Soki 100% owocowe różne smaki
  • Coca Cola
  • Kawa świeżo parzona z ekspresu
  • Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona
  • Mleko w dzbankach
  • Cukier biały i brązowy
  • Cytryna

POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ                         do ustalenia

 

WARIANT V                                                                                    
150 pln netto na osobę

Przekąski zimne                                                                                    250 g na osobę

  • Pstrąg w galarecie z musem chrzanowym
  • Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami
  • Śledź na plastrach pieczonych ziemniaków z sosem jogurtowym
  • Dorsz po grecku z warzywami i sosem pomidorowym
  • Carpaccio z łososia z cytryną i świeżym koprem
  • Filet z łososia w winnej galarecie z warzywami
  • Łosoś w sosie cytrynowy z zielonym pieprzem
  • Krewetki tygrysie z salsą meksykańską
  • Pasztet myśliwski na krążkach grillowanego jabłka
  • Galantyna z kaczki w kompozycji śliwek i majeranku z malagą
  • Polędwica marynowana z rukolą i oprószona parmezanem
  • Konfitowana w kolendrze polędwiczka wieprzowa z dodatkiem pesto bazyliowego
  • Jajka przepiórcze z kawiorem

Sałatki                                                                                       100 g na osobę

  • Rewia chrupiących sałat z listkami parmezanu i oliwą
  • Sałatka z gotowanych jarzyn z dodatkiem kwaszonego ogórka na sosie majonezowym
  • Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem
  • Sałatka hiszpańska z paluszkami surimi z filetowaną pomarańczą na świeżym szpinaku

Zupa                                                                                                    250 ml na osobę

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
  • Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki

    Danie główne                                                                                        200 g na osobę

    • Gęś pieczona po pomorsku z sosem pieczeniowym
    • Zrazy zawijany, po kaszubsku z boczkiem i cebulką
    • Grillowane kawałki piersi z kurczaka z selerem naciowym i papryką
    • Grillowany łosoś na liściach szpinaku z sosem śmietanowym
    • Pieczone polędwiczki wieprzowe z bekonem na sosie wiśniowym
           
      Dodatki                                                                                               150 g na osobę
      • Kapusta modra zasmażana z rodzynkami
      • Buraczki glazurowane z jabłkiem na maśle
      • Jabłko pieczone z borówkami
      • Kaszubskie kluski ziemniaczane z dodatkiem cebulki ,boczku i sera
      • Pieczone cząstki ziemniaków
      • Ziemniaki gratin z serem

        Live cooking                                                                                         100 g na osobę

        • Penne z suszonymi pomidorami, szpinakiem i oliwkami w sosie śmietanowym
        • Tagliatelle z borowikami i rozmarynem w sosie śmietanowym z kurczakiem
        • Grillowane krewetki z czosnkiem i pietruszką

          Pierogi                                                                                                 5 szt na osobę

          • Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem

Bufet deserowy                                                                                     150 g na osobę

  • Pieczony sernik domowy z pianką i czekoladą
  • Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami
  • W-Z z delicją pomarańczową
  • Piernik korzenny z bakaliami
  • Babeczki cocktailowe z owocami na bitej śmietanie
  • Patery serów pleśniowych i twardych z winogronami i bakaliami
  • Patery owoców- filetowane kawałki ananasa, mandarynki, winogrono

Podarunki dla gości                                                                                   1 szt na osobę

  • Pierniczek ręcznie dekorowany świątecznie zapakowany

Rozgrzewający napój                                                                                250 ml na osobę

  • Kompot z suszu owocowego
  • Grzaniec z pomarańczami i przyprawami korzennymi

Pakiet napojów                                                                                     nielimitowanych

  • Woda mineralna gazowana i niegazowana
  • Soki 100% owocowe różne smaki
  • Coca Cola
  • Kawa świeżo parzona z ekspresu
  • Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona
  • Mleko w dzbankach
  • Cukier biały i brązowy
  • Cytryna

POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ                       do ustalenia

 

PROPOZYCJA POTRAW ŚWIĄTECZNYCH NA ZAMÓWIENIE

DLA KLIENTÓW INDYWIDUALNYCH

 

PRZEKĄSKI ZIMNE

 

–  Filecik z łososia z szyjką rakową w winnym auszpiku                    10 pln /porcja 80 g

–  Pstrąg z warzywami i dekoracją ze świeżego kopru w galarecie     10 pln /porcja 80 g

–  Sandacz nadziewany borowikami z chrzanowym creme fraiche      15 pln / porcja 80 g

–  Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami                               10 pln /porcja 80 g

–  Dorsz po grecku z warzywami w sosie pomidorowym                    10 pln /porcja 100 g

–  Carpaccio z łososia z chrzanowym creme fraiche i limonką 14 pln /porcja 50 g

–  Polędwica marynowana z rukolą, parmezanem i oliwkami             16 pln /porcja 50 g

–  Galantyna z kaczki z majerankiem i śliwką suszoną                       10 pln /porcja 80 g

–  Plastry schabu ze śliwką, morelą i orzechem w maladze                10 pln /porcja 80 g

–  Pieczony pasztet świąteczny z dodatkiem dziczyzny                       40 pln /porcja 650 g

–  Sos chrzanowo-koprowy (świetny do ryb na zimno)                       3 pln   /porcja 50 g


      REWIA ŚLEDZIKOWA

–  Śledzik z jabłkiem i cebulką w śmietanie                                       10 pln /porcja 120 g

–  Śledzik pod pierzynką warzyw i jajka z sosem jogurtowym             10 pln /porcja 120 g

–  Śledzik po rybacku z gałką muszkatołową w sosie pomidorowym    10 pln /porcja 120 g

–  Śledzik po japońsku z jajkiem i zielonym groszkiem                       10 pln /porcja 120 g

–  Śledzik z cebulką i papryką w oliwie                                            10 pln /porcja 120 g

–  Śledzik z suszonym pomidorem i cebulką w oliwie                         10 pln /porcja 120 g

 

DANIA GORĄCE

–  Barszcz czerwony                                                                       4 pln /porcja 250 ml

–  Zupa grzybowa                                                                           6 pln /porcja 250 ml

–  Pasztecik z kapustą i grzybami                                                    3 pln / 1 szt.

–  Pierś z kaczki pieczona po pomorsku                                           25 pln /porcja 150 g

–  Pieczony udziec z jelenia w sosie własnym z czerwonym winie       30 pln /porcja 100g
+ sos

–  Polędwiczki wieprzowe owinięte chrupiącym bekonem                   24 pln /porcja 150 g

–  Zraz zawijany po kaszubsku z wieprzowiny w sosie pieczeniowym  28 pln /porcja 120 g

–  Kapusta czerwona zasmażana z rodzynkami                                   5 pln /porcja 100 g

–  Kapusta kiszona zasmażana z grzybami                                        10 pln /porcja 100 g

–  Buraczki glazurowane z masłem                                                  50 pln /porcja 100 g

–  Jabłko pieczone z borówkami                                           5 pln / 1 szt.

        CIASTA

–  Sernik pieczony z pianką i czekoladą                                        100 pln /blaszka 38×25

–  Sernik pieczony z rodzynkami i czekoladą                             100 pln /blaszka 38×25

–  Ciasto kawowe z bezą i wiśniami                                          100 pln /blaszka 38×25

–  Agrestowiec na biszkopcie z bezą i płatkami migdałów          100 pln /blaszka 38×25

–  W-Z z delicja pomarańczową na bitej śmietanie                    100 pln /blaszka 38×25

–  Pianka cytrynowa z jabłkiem na biszkopcie                            80 pln  /blaszka 38×25

–  Piernik korzenny z bakaliami i czekoladą                           80 pln   /blaszka 38×25

–  Metrowiec (blaszka keksówka)                                            60 pln   /blaszka 20×11

 

 banglob3