fbpx

Pracodawcy Pomorza

ENenglish

Zdrowie na talerzu – Niedzielne bufety w Hotelu Rezydent

 

Zapraszamy dużych i małych miłośników smacznej i zdrowej kuchni do Restauracji ,,Pasjami…” Hotelu Rezydent Sopot na niedzielne bufety rodzinne.

Dbając o dobre samopoczucie naszych Gości,  Szef Kuchni  co tydzień prezentować będzie inne menu, zawsze oparte   o  świeże  ryby  i chude mięsa przygotowywane bez użycia  tłuszczu, starannie wyselekcjonowane warzywa i nowalijki  oraz świeże soki warzywne  i koktajle mleczne dla najmłodszych.

Ideą naszego menu jest zachowanie  optymalnych wartości odżywczych i witamin w potrawach, nie tracąc nic z ich walorów smakowych.

W programie:

  • Bufet  w formule nielimitowanej w godz. 12.00-16.00
  • Stacja live cooking
  • Muzyka na żywo w godz. 13.00-15.00

Cena: 60 zł /osoba

 

Cena zawiera nielimitowane dania z bufetu i napoje bezalkoholowe oraz  karafkę 0,5 l wina domowego /2 osoby.

Z okazji ,,Dnia Dziecka”  dzieci do lat 14 w dn. 3 czerwca  – bezpłatnie

 

Menu –  3 czerwca

Pieczywo i masło

Przystawki:

  • Rolada z piersi indyka faszerowana pieczarkami i szpinakiem, sos tatarski
  • Pieczony w niskiej temperaturze schab wieprzowy z konfiturą z czerwonej cebuli
  • Plastry pieczonego rostbefu z sałatką z musem chrzanowym
  • Marynowany w morskiej soli łosoś z sosem miodowym
  • Śledzie w dwóch stylach
  • Roladki z limandy z nadzieniem z łososia i szyjek rakowych w algach, majonez cytrynowy

Sałatki:

  • Sałatka ziemniaczana z dressingiem musztardowym i serkiem wiejskim
  • Sałatka z makaronu penne ze szparagami i papryką
  • Sałatka z kalafiora z jajkami przepiórczymi
  • Sałatka z soczewicy

Zupa:

  • Kremowa zupa z pora posypana  groszkiem ptysiowym

Dania główne:

  • Gotowany na parze filet dorsza, szpinak i sos szczypiorkowy
  • Piersi kurczaka w sosie curry z warzywami
  • Spaghetti z warzywami z sosem z pieczonego bakłażana
  • Brukselka z masłem i tartą bułką
  • Potrawka z cukrowego groszku ze szparagami
  • Gotowane ziemniaki z koprem

Desery:

  • Ciasto marchewkowe
  • Ciasto z rabarbarem i żurawina
  • Tarta jabłkowa z sosem waniliowym
  • Ciastko czekoladowe
  • Sałatka owocowa
  • Muesli w domowym stylu z owocami leśnymi

Live cooking:

  • Koktajle mleczne

Napoje:

  • Kawa, herbata
  • Karafka 0,5l wina domowego na 2 osoby
  • Wybór soków owocowych

Dla dzieci:

  • Naleśniki z twarożkiem
  • Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i pulpecikami
  • Pierś kurczaka smażona na grillu z ziemniakami i sałatką z marchwii

 

Restauracja ,,Pasjami…” – Hotel Rezydent, Pl. Konstytucji 3 Maja 3
(naprzeciw kas PKP Sopot), tel. 58 55 55 904 / 845,     
rezerwacja@hotelrezydent.com.pl  www.hotelrezydent.com.pl