Zapraszamy do skorzystania z usług firmy BanGlob, lidera polskich marek cateringowych.
Z nami Wigilia firmowa w każdym miejscu Trójmiasta i Polski to wydarzenie wyjątkowe.
Poznają nas Państwo na www.banglob.pl i… na najbliższej Wigilii firmowej?
Zawsze serdecznie zapraszamy.
WARIANT I
50 pln netto na osobę
RYBA W GALARECIE: 80g na osobę
– Pstrąg z musem chrzanowym, świeżym koprem i cytryną
– Łosoś z szyjką rakową w winnym auszpiku
– Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami
RYBA NA GORĄCO: 150g na osobę
– Sola w cieście maślanym z parmezanem
– Pstrąg smażony na sosie koprowym
– Dorsz smażony z pieczarkami i cebulką
PIEROGI: 4 szt na osobę
– Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem
ZUPA: 250 ml na osobę
– Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
– Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki
CIASTA: 100 g na osobę
– Sernik z pianką i czekoladą
– Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami
– Piernik korzenny z bakaliami
– Babeczki cocktailowe z owocami na bitej śmietanie
– Mus czekoladowy z orzechami w shocie
PAKIET NAPOJÓW ZIMNYCH: nielimitowanych
– Woda mineralna gazowana i niegazowana
– Soki 100% owocowe różne smaki
– Coca Cola
PAKIET NAPOJÓW GORĄCYCH: nielimitowanych
– Kawa świeżo parzona z ekspresu
– Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona
– Mleko w dzbankach
– Cukier biały i brązowy
– Cytryna
POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ do ustalenia
WARIANT II
75 pln netto na osobę
RYBA W GALARECIE: 100 g na osobę
– Pstrąg z musem chrzanowym, świeżym koprem i cytryną
– Łosoś z warzywami
– Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami
RYBA NA GORĄCO: 150 g na osobę
– Sola w cieście maślanym z parmezanem
– Pstrąg smażony na sosie koprowym
– Dorsz smażony z pieczarkami i cebulką
DODATKI GORĄCE: 100 g na osobę
- Ziemniaki gratin
- Kluski kaszubskie z masłem i cebulką
- Buraczki glazurowane z masłem i jabłkiem
SAŁATKI: 100 g na osobę
– Sałatka z gotowanych jarzyn z dodatkiem kwaszonego ogórka na sosie majonezowym
– Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem
– Rewia chrupiących sałat z pomidorkiem cocktailowym i mozzarellą
PIEROGI: 4 szt na osobę
– Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem
ZUPA: 250 ml na osobę
– Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
– Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki
CIASTA: 100 g na osobę
– Sernik z pianką i czekoladą
– Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami
– Piernik korzenny z bakaliami
– Babeczki cocktailowe z owocami na bitej śmietanie
– Mus czekoladowy z orzechami w shocie
PAKIET NAPOJÓW ZIMNYCH: nielimitowanych
– Woda mineralna gazowana i niegazowana
– Soki 100% owocowe różne smaki
– Coca Cola
PAKIET NAPOJÓW GORĄCYCH: nielimitowanych
– Kawa świeżo parzona z ekspresu
– Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona
– Mleko w dzbankach
– Cukier biały i brązowy
– Cytryna
POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ do ustalenia
WARIANT III
100 pln netto na osobę
BUFET ZIMNY: 200 g na osobę
– Pstrąg w galarecie z musem chrzanowym, świeżym koprem i cytryną
– Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami
– Rewia śledzikowa w trzech smakach:
z jabłkiem, cebulką i sosem jogurtowo – śmietanowym
po rybacku z sosem pomidorowym i rodzynkami
z oliwką , cebulką i papryką
– Dorsz po grecku z warzywami i sosem pomidorowym
– Trójkąty z łososiem wędzonym, koprem i limonką
– Filet z łososia w winnej galarecie z warzywami
– Pieczywa – różne rodzaje
SAŁATKI 100 g na osobę
– Sałatka z gotowanych jarzyn z dodatkiem kwaszonego ogórka na sosie majonezowym
– Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem
– Rewia chrupiących sałat z listkami parmezanu i oliwą
BUFET GORĄCY
ZUPA 250 ml na osobę
– Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki
– Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
DANIE GŁÓWNE 150 g na osobę
– Dorsz smażony z pieczarkami
– Pieczona sola w cieście maślanym z parmezanem
– Kapusta kiszona zasmażana z grzybami i cebulką
DODATKI 100 g na osobę
– Kaszubskie kluski ziemniaczane z oliwką i natką pietruszki
– Pieczone cząstki ziemniaków
PIEROGI 5 szt na osobę
– Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem
BUFET DESEROWY 100 g na osobę
– Czekoladowy deser świąteczny w otoczeniu mięty, z owocami
– Pieczony sernik domowy z czekoladą, pianką i kokosem
– Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami
– Piernik korzenny
PAKIET NAPOJÓW ZIMNYCH: nielimitowanych
– Woda mineralna gazowana i niegazowana
– Soki 100% owocowe różne smaki
– Coca Cola
PAKIET NAPOJÓW GORĄCYCH: nielimitowanych
– Kawa świeżo parzona z ekspresu
– Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona
– Mleko w dzbankach
– Cukier biały i brązowy
– Cytryna
POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ do ustalenia
WARIANT IV
125 pln netto na osobę
Przekąski zimne 200 g na osobę
- Pstrąg w galarecie z musem chrzanowym
- Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami
- Śledź na plastrach pieczonych ziemniaków z sosem jogurtowym
- Dorsz po grecku z warzywami i sosem pomidorowym
- Filet z łososia w winnej galarecie z warzywami
- Łosoś w sosie cytrynowy z zielonym pieprzem
- Pasztet myśliwski na krążkach grillowanego jabłka
- Galantyna z kaczki w kompozycji śliwek i majeranku z malagą
- Konfitowana w kolendrze polędwiczka wieprzowa z dodatkiem pesto bazylikowego
Sałatki 100 g na osobę
- Rewia chrupiących sałat z listkami parmezanu i oliwą
- Sałatka z gotowanych jarzyn z dodatkiem kwaszonego ogórka na sosie majonezowym
- Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem
- Plastry grillowanego kurczaka na sałacie lodowej z warzywami i słodkim sosem chilli
Zupa 250 ml na osobę
- Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki
Danie główne 200 g na osobę
- Pierś z drobiu przekładana pomidorami z pesto bazyliowym
- Penne rigatte z grillowanym kurczakiem i warzywami w sosie śmeitanowym
- Zrazy zawijany, po kaszubsku z boczkiem i cebulką
- Sola na czosnkowym szpinaku zapiekana pod beszamelem
Dodatki 150 g na osobę
- Kapusta kiszona zasmażana z grzybami
- Warzywa blanszowane na parze z masłem
- Kopytka z masłem i natką pietruszki
- Ziemniaki opiekane w ziołach
Pierogi 5 szt na osobę
- Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem
Bufet deserowy 100 g na osobę
- Pieczony sernik domowy z pianką i czekoladą
- Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami
- W-Z z delicją pomarańczową
- Piernik korzenny z bakaliami
- Babeczki cocktailowe z owocami na bitej śmietanie
- Patery serów pleśniowych i twardych z winogronami i bakaliami
- Patery owoców- filetowane kawałki ananasa, mandarynki, winogrono
Podarunki dla gości 1 szt na osobę
- Pierniczek ręcznie dekorowany świątecznie zapakowany
Rozgrzewający napój 250 ml na osobę
- Kompot z suszu owocowego
- Grzaniec z pomarańczami i przyprawami korzennymi
Pakiet napojów nielimitowanych
- Woda mineralna gazowana i niegazowana
- Soki 100% owocowe różne smaki
- Coca Cola
- Kawa świeżo parzona z ekspresu
- Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona
- Mleko w dzbankach
- Cukier biały i brązowy
- Cytryna
POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ do ustalenia
WARIANT V
150 pln netto na osobę
Przekąski zimne 250 g na osobę
- Pstrąg w galarecie z musem chrzanowym
- Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami
- Śledź na plastrach pieczonych ziemniaków z sosem jogurtowym
- Dorsz po grecku z warzywami i sosem pomidorowym
- Carpaccio z łososia z cytryną i świeżym koprem
- Filet z łososia w winnej galarecie z warzywami
- Łosoś w sosie cytrynowy z zielonym pieprzem
- Krewetki tygrysie z salsą meksykańską
- Pasztet myśliwski na krążkach grillowanego jabłka
- Galantyna z kaczki w kompozycji śliwek i majeranku z malagą
- Polędwica marynowana z rukolą i oprószona parmezanem
- Konfitowana w kolendrze polędwiczka wieprzowa z dodatkiem pesto bazyliowego
- Jajka przepiórcze z kawiorem
Sałatki 100 g na osobę
- Rewia chrupiących sałat z listkami parmezanu i oliwą
- Sałatka z gotowanych jarzyn z dodatkiem kwaszonego ogórka na sosie majonezowym
- Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem
- Sałatka hiszpańska z paluszkami surimi z filetowaną pomarańczą na świeżym szpinaku
Zupa 250 ml na osobę
- Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z łazankami i natką pietruszki
Danie główne 200 g na osobę
- Gęś pieczona po pomorsku z sosem pieczeniowym
- Zrazy zawijany, po kaszubsku z boczkiem i cebulką
- Grillowane kawałki piersi z kurczaka z selerem naciowym i papryką
- Grillowany łosoś na liściach szpinaku z sosem śmietanowym
- Pieczone polędwiczki wieprzowe z bekonem na sosie wiśniowym
Dodatki 150 g na osobę- Kapusta modra zasmażana z rodzynkami
- Buraczki glazurowane z jabłkiem na maśle
- Jabłko pieczone z borówkami
- Kaszubskie kluski ziemniaczane z dodatkiem cebulki ,boczku i sera
- Pieczone cząstki ziemniaków
- Ziemniaki gratin z serem
Live cooking 100 g na osobę
- Penne z suszonymi pomidorami, szpinakiem i oliwkami w sosie śmietanowym
- Tagliatelle z borowikami i rozmarynem w sosie śmietanowym z kurczakiem
- Grillowane krewetki z czosnkiem i pietruszką
Pierogi 5 szt na osobę
- Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem
Bufet deserowy 150 g na osobę
- Pieczony sernik domowy z pianką i czekoladą
- Makowiec tradycyjny z migdałami i rodzynkami
- W-Z z delicją pomarańczową
- Piernik korzenny z bakaliami
- Babeczki cocktailowe z owocami na bitej śmietanie
- Patery serów pleśniowych i twardych z winogronami i bakaliami
- Patery owoców- filetowane kawałki ananasa, mandarynki, winogrono
Podarunki dla gości 1 szt na osobę
- Pierniczek ręcznie dekorowany świątecznie zapakowany
Rozgrzewający napój 250 ml na osobę
- Kompot z suszu owocowego
- Grzaniec z pomarańczami i przyprawami korzennymi
Pakiet napojów nielimitowanych
- Woda mineralna gazowana i niegazowana
- Soki 100% owocowe różne smaki
- Coca Cola
- Kawa świeżo parzona z ekspresu
- Herbaty liściaste: czarna, owocowa, zielona
- Mleko w dzbankach
- Cukier biały i brązowy
- Cytryna
POZOSTAŁE ELEMENTY USŁUGI CATERINGOWEJ do ustalenia
PROPOZYCJA POTRAW ŚWIĄTECZNYCH NA ZAMÓWIENIE
DLA KLIENTÓW INDYWIDUALNYCH
PRZEKĄSKI ZIMNE
– Filecik z łososia z szyjką rakową w winnym auszpiku 10 pln /porcja 80 g
– Pstrąg z warzywami i dekoracją ze świeżego kopru w galarecie 10 pln /porcja 80 g
– Sandacz nadziewany borowikami z chrzanowym creme fraiche 15 pln / porcja 80 g
– Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami 10 pln /porcja 80 g
– Dorsz po grecku z warzywami w sosie pomidorowym 10 pln /porcja 100 g
– Carpaccio z łososia z chrzanowym creme fraiche i limonką 14 pln /porcja 50 g
– Polędwica marynowana z rukolą, parmezanem i oliwkami 16 pln /porcja 50 g
– Galantyna z kaczki z majerankiem i śliwką suszoną 10 pln /porcja 80 g
– Plastry schabu ze śliwką, morelą i orzechem w maladze 10 pln /porcja 80 g
– Pieczony pasztet świąteczny z dodatkiem dziczyzny 40 pln /porcja 650 g
– Sos chrzanowo-koprowy (świetny do ryb na zimno) 3 pln /porcja 50 g
REWIA ŚLEDZIKOWA
– Śledzik z jabłkiem i cebulką w śmietanie 10 pln /porcja 120 g
– Śledzik pod pierzynką warzyw i jajka z sosem jogurtowym 10 pln /porcja 120 g
– Śledzik po rybacku z gałką muszkatołową w sosie pomidorowym 10 pln /porcja 120 g
– Śledzik po japońsku z jajkiem i zielonym groszkiem 10 pln /porcja 120 g
– Śledzik z cebulką i papryką w oliwie 10 pln /porcja 120 g
– Śledzik z suszonym pomidorem i cebulką w oliwie 10 pln /porcja 120 g
DANIA GORĄCE
– Barszcz czerwony 4 pln /porcja 250 ml
– Zupa grzybowa 6 pln /porcja 250 ml
– Pasztecik z kapustą i grzybami 3 pln / 1 szt.
– Pierś z kaczki pieczona po pomorsku 25 pln /porcja 150 g
– Pieczony udziec z jelenia w sosie własnym z czerwonym winie 30 pln /porcja 100g
+ sos
– Polędwiczki wieprzowe owinięte chrupiącym bekonem 24 pln /porcja 150 g
– Zraz zawijany po kaszubsku z wieprzowiny w sosie pieczeniowym 28 pln /porcja 120 g
– Kapusta czerwona zasmażana z rodzynkami 5 pln /porcja 100 g
– Kapusta kiszona zasmażana z grzybami 10 pln /porcja 100 g
– Buraczki glazurowane z masłem 50 pln /porcja 100 g
– Jabłko pieczone z borówkami 5 pln / 1 szt.
CIASTA
– Sernik pieczony z pianką i czekoladą 100 pln /blaszka 38×25
– Sernik pieczony z rodzynkami i czekoladą 100 pln /blaszka 38×25
– Ciasto kawowe z bezą i wiśniami 100 pln /blaszka 38×25
– Agrestowiec na biszkopcie z bezą i płatkami migdałów 100 pln /blaszka 38×25
– W-Z z delicja pomarańczową na bitej śmietanie 100 pln /blaszka 38×25
– Pianka cytrynowa z jabłkiem na biszkopcie 80 pln /blaszka 38×25
– Piernik korzenny z bakaliami i czekoladą 80 pln /blaszka 38×25
– Metrowiec (blaszka keksówka) 60 pln /blaszka 20×11