Gotowi na odrobinę szaleństwa?
Przed wami SURF ‚N’ TURF, czyli wydarzenie, podczas którego będziecie mieli okazje wypróbować, jak smakuje połączenie smaków owoców morza z mięsem!
Menu Surf ‚n’ turf w Lobsterze:
– Pikantne mule z chorizo w sosie z pomidorów, kopru włoskiego i selera naciowego na białym winie z grzankami – 15 zł
– Sałata z piersią z kaczki marynowaną w śliwowicy i łososiem marynowanym w pomarańczach i białym winie, avokado, borówki, pomidorki cherry – 15zł
– Bulion drobiowy z ostrygą i warzywami, pulpecikami z krewetek i szynki wieprzowej z imbirem – 20 zł
– Tatar z polędwicy z sarny z jeżyną, saviche z przegrzebka z limonką i chili, ostryga z dresingiem z granata – 35 zł
– Ośmiornica sous vide grillowana na risotto z pikantną redukcją z kurczaka – 20 zł
– Polędwiczka wieprzowa marynowana w miodzie i ziołach z krewetkami, makaronem Soba i algami irish mosse – 15 zł
– Polędwica wołowa z puree z batata, warzywami i chipsem _z pietruszki, bisc langustynkowy – 30 zł
– Burger wołowy z mięsem homara i krewetką, pikantny majonez, chrupiący bekon, sałata, pomidor – 35zł
Wszystkie dania w cenach 15-35 zł.
Ponadto na gości wydarzenia czekają:
– Pokazy kulinarne Jacka Lubawskiego – szefa kuchni restauracji Lobster
– life cooking
– degustacje wina
Surf ‚n’ Turf odbędzie się w dniach 15-16.10.2016 w godz. 13.00-22.00
Zapraszamy do rezerwacji stolików! tel. 58 765 18 04
Restauracja Lobster, Gdańsk, Al. Grunwaldzka 472