Mahi-mahi, Cobia, Red Snapper… Brzmi tajemniczo?
To nazwy ryb egzotycznych, które pojawią się w naszej restauracji podczas Festiwalu Ryb Egzotycznych i Owoców Morza! Wydarzenie odbędzie się już 19 i 20 listopada i tylko podczas tych dwóch dni będzie okazja na wypróbowanie ryb i owoców morza, które na co dzień są bardzo rzadko spotykane w restauracjach.
Wśród festiwalowych propozycji znajdują się:
– Red Snapper, czyli Lucjan, o charakterystycznych czerwonych przebarwieniach na ciele,
– Mahi-Mahi, znana także jako Koryfena, której ciało opalizuje złotem i niebieskością lub ostrą zielenią,
– Eagle Ray, o charakterystycznym, spłaszczonym ciele w kształcie rombowatej tarczy,
– Cobia – Karaibska ryba osiągająca nawet 2 metry długości,
– Giant Tiger Prawn, czyli krewetki tygrysie olbrzymie.
Dodatkowo, podczas wydarzenia odbędzie się life cooking w wydaniu Jacka Lubawskiego – szefa kuchni naszej restauracji oraz degustacja win.
Menu Festiwalowe przedstawia się następująco:
DANIA ZA 15,00 zł:
– Mule w sosie śmietanowym z mango
– Mule w sosie pomidorowym z papryką, papryką wędzoną i tabasco
DANIA ZA 20,00 ZŁ:
– Ceviche z Cobi na pitahaya, sos z marakui, selera naciowego, kolendry i likieru cointreau
DANIA ZA 25,00 ZŁ:
– Red Snaper /Lucjusz/ sous vide, koper włoski pieczony, mięso omułek duszone z pomidorami
DANIA ZA 30,00 ZŁ:
– Mahi – Mahi /Koryfena/ z imbirem i sokiem ananasowym, curry z ryżu basmati, warzywa
DANIA ZA 35,00 ZŁ:
– Krewetka olbrzymia grillowana na salsie paprykowej, grzanki z masłem czosnkowym
– Homar duszony w sosie kokosowym z algami wakame, avokado, kiwi i melonem
– Skrzydło Raji pieczone z masłem i solą morską, polenta ziołowa, młoda marchewka opalana z cukrem trzcinowym, emulsja z czerwonego grapefruita z owocami goi
Festiwal Ryb Egzotycznych i Owoców Morza odbędzie się w dniach 19-20 listopada od godz. 13.00. Rezerwacja miejsc pod nr tel. 58 765 18 04 lub adresem e-mail: restauracjalobster@wp.pl
Zapraszamy serdecznie – egzotyczne wrażenia na talerzu gwarantowane!