Zapraszamy dużych i małych miłośników smacznej i zdrowej kuchni do Restauracji ,,Pasjami…” Hotelu Rezydent Sopot na niedzielne bufety rodzinne.
Dbając o dobre samopoczucie naszych Gości, Szef Kuchni co tydzień prezentować będzie inne menu, zawsze oparte o świeże ryby i chude mięsa przygotowywane bez użycia tłuszczu, starannie wyselekcjonowane warzywa i nowalijki oraz świeże soki warzywne i koktajle mleczne dla najmłodszych.
Ideą naszego menu jest zachowanie optymalnych wartości odżywczych i witamin w potrawach, nie tracąc nic z ich walorów smakowych.
W programie:
- Bufet w formule nielimitowanej w godz. 12.00-16.00
- Stacja live cooking
- Muzyka na żywo w godz. 13.00-15.00
Cena: 60 zł /osoba
Cena zawiera nielimitowane dania z bufetu i napoje bezalkoholowe oraz karafkę 0,5 l wina domowego /2 osoby.
Z okazji ,,Dnia Dziecka” dzieci do lat 14 w dn. 3 czerwca – bezpłatnie
Menu – 3 czerwca
Pieczywo i masło
Przystawki:
- Rolada z piersi indyka faszerowana pieczarkami i szpinakiem, sos tatarski
- Pieczony w niskiej temperaturze schab wieprzowy z konfiturą z czerwonej cebuli
- Plastry pieczonego rostbefu z sałatką z musem chrzanowym
- Marynowany w morskiej soli łosoś z sosem miodowym
- Śledzie w dwóch stylach
- Roladki z limandy z nadzieniem z łososia i szyjek rakowych w algach, majonez cytrynowy
Sałatki:
- Sałatka ziemniaczana z dressingiem musztardowym i serkiem wiejskim
- Sałatka z makaronu penne ze szparagami i papryką
- Sałatka z kalafiora z jajkami przepiórczymi
- Sałatka z soczewicy
Zupa:
- Kremowa zupa z pora posypana groszkiem ptysiowym
Dania główne:
- Gotowany na parze filet dorsza, szpinak i sos szczypiorkowy
- Piersi kurczaka w sosie curry z warzywami
- Spaghetti z warzywami z sosem z pieczonego bakłażana
- Brukselka z masłem i tartą bułką
- Potrawka z cukrowego groszku ze szparagami
- Gotowane ziemniaki z koprem
Desery:
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto z rabarbarem i żurawina
- Tarta jabłkowa z sosem waniliowym
- Ciastko czekoladowe
- Sałatka owocowa
- Muesli w domowym stylu z owocami leśnymi
Live cooking:
- Koktajle mleczne
Napoje:
- Kawa, herbata
- Karafka 0,5l wina domowego na 2 osoby
- Wybór soków owocowych
Dla dzieci:
- Naleśniki z twarożkiem
- Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i pulpecikami
- Pierś kurczaka smażona na grillu z ziemniakami i sałatką z marchwii
Restauracja ,,Pasjami…” – Hotel Rezydent, Pl. Konstytucji 3 Maja 3
(naprzeciw kas PKP Sopot), tel. 58 55 55 904 / 845,
rezerwacja@hotelrezydent.com.pl www.hotelrezydent.com.pl