Pracodawcy Pomorza
zapraszają na spotkanie z cyklu
Biznes to nie wszystko – poznajmy się!
Storytelling jako podstawa sukcesu w biznesie.
Malika- skąd się wzięłam
19 czerwca, środa, godzina 13.00
Restauracja Malika – Gdynia Armii Krajowej 9/1
GOŚĆ SPECJALNY
M A L I K A
Polka urodzona i wychowana w Algierii. Jedna z najbardziej charyzmatycznych Polek w gastronomii. Nie boi się wyzwań i zmian. Przed rozpoczęciem kariery w gastronomii zaliczyła roczną przygodę z architekturą na Politechnice Gdańskiej, po czym skończyła romanistykę i przez 10 lat była tłumaczką i nauczycielką języka francuskiego.
Harmonijnie łączy kuchnię francuską, w której wyrosła, egzotykę, w której się wychowała z najlepszymi polskimi produktami. Fascynuje ją ogień i związane z nim techniki gotowania, oraz przyprawy, które sklasyfikowała i opisała w swojej książce. Zajmuje się filologią kulinarną – poszukuje źródeł nazw, przepisów i smaków.
Przez Gault&Millau dwukrotnie nominowana do nagrody Kobieta – Szef Kuchni (2015, 2017).
Finalistka I edycji Top Chef Polska – Telewizji Polsat
Lauretka Hermesa 2017 w kategorii Osobowość Roku w Gastronomii.
Swoją restaurację w Gdyni prowadzi od marca 2013 roku. Opiera się na wyrazistych smakach Afryki Północnej, tęsknocie za słońcem i ogniem, w menu jest miejsce na tradycyjne dania kuchni Maghrebu poprzeplatane kuchnią francuską.
PROWADZENIE
T O M A S Z P O D S I A D Ł Y
Postać wielowymiarowa: aktor, reżyser, edukator, animator kultury, wielokrotnie nagradzany za reżyserię, a przede wszystkim sprawdzony i znakomity konferansjer. Od ponad 10 lat zatrudniany przez najbardziej rozpoznawalne marki biznesowe i największe agencje eventowe w Polsce. Prowadzący cyklu rozmów biznesowych „Pracodawców Pomorza” pt. „BIZ TALK” emitowanego w 2020 roku.
_________________________________________
Spotkanie bezpłatne dla członków Pracodawców Pomorza
Liczba miejsc ograniczona
Wymagana rejestracja